Friday, March 26, 2010

1000KM edisi ke-2

Alhamdulillah,syukur kehadrat ilahi kerana telah bagi aku satu lagi peluang untuk terus melangkah lagi satu tangga dalam hidup aku ni.



20/3/2010 aku telah selamat ditunangkan dengan Mazni Binti Zakaria.
Terima kasih kpd kawan2 yg turut serta dalam majlis aku tu..walaupon jauh,korang tetap semangat jugak nak pegi & pd along,bayern,ajoy & has..korang mesti tak puas kan??maunye tak,ade ke pegi kelantan balik hari..aduh..confirm penat sampai pon tak hilang lagi,dah nak kena balik..
Tak lupa jugak pd kawan2 yg hantar sms & komen2 di FB & apa2 medium lain la termasuk kawan2 kat ofis.Thanks sgt2..

Perjalanan hari jumaat bergerak dalam pukul 11.30pm.lepas je makan kat tomyam umah along,kiteorg gerak 2 bijik kereta.agak lambat gak kiteorg sampai kat kota bharu disebabkan drive maintain 80km/j..maklum la,tak biasa jalan kat gua musang tu..
tapi ok la.driver walaupon dah 2 3 kali menguap,still boleh drive sampai KB.




kiteorg menginap kat homestay Casa D'Lundang.memang puas hati umah ni..ada 4 bilik air-cond & 1 bilik sembahyang.ruang tamu dia pon besar..

Hari yg ditunggu2 pon tiba,family aku + kawan2 semua cukup2 20 orang.kiteorg sebenarnya janji sampai pukul 2..tapi biase la janji melayu kan..sampai pukul 3 tepat..tapi mcm satu kebetulan,datang 20 org pukul 3.tarikh pon 20/3..hehe..



sampai2 kiteorg dijamu makan dulu sbb dah lambat.bincang lepas ni.makan dulu la..
lauk2 yg dihidangkan gulai daging,ikan patin masak tempoyak(orang pahang nak datang..),kerabu bunga nipah(semua org 1st time makan menda nih..sedappp..),ayam percik,ulam,tembikai,agar-agar,sambal belacan & paling penting budu..(wajib ade..)





lepas makan tu,dorang nak start bincang,aku dok dlm kereta la..hati gemuruh..baru 8 minit dorang kat dalam,aku dah rase cam dah 8 jam..huhu..




settle semua,baru la dorang panggil utk sarung cincin aku(adat kelantan lelaki dapat cincin suasa)..



Alhamdulillah semua berjalan lancar sehingga lah aku balik ke KL..
skang ni tunggu hari je..duit tgh kumpul2 lagi ni..harap2 rezeki murah la tahun ni..

Amin...

4 comments:

Rockaholic said...

Alhamdulillah, dah selamat semuanya. Tahniah.

Pakar Iklan said...

wah macam apa nih

Jamiel said...

Congrats..
Ade la nanti rezki nak kawin..
Insya Allah..

Meera said...

blogwalking :)